Potrivit unei surse judiciare, citata de NewsIn, un reprezentant al Fonciere du Treho a lui Prohorov a depus la 5 februarie, la Nisa, un document in justitie pentru obtinerea anularii tranzactiei impotriva lui Lilly Safra, vaduva bancherului libanez Edmond Safra si proprietara vilei Leopolda din Villefranche-sur-Mer, pe Coasta de Azur.

Vanzarea acestei vile, considerata cea mai scumpa proprietate din lume, a facut istorie, fiind vehiculate sume de genul 500 de milioane de euro, potrivit unor surse. Prohorov, cel mai bogat om din Rusia, si Safra au semnat un compromis de vanzare a vilei Leopolda in schimbul sumei de 390 de milioane de euro, a precizat Georges Kiejman, avocatul proprietarei actuale.

Conform procedurilor in vigoare, miliardarul a dat deja 10% din suma totala, adica 39 de milioane de euro, iar vanzarea ar fi trebuit parafata pana la 15 decembrie 2008, potrivit avocatului.

"L-am somat sa vina sa semneze actul definitiv de vanzare la 9 decembrie, dar a renuntat cu cateva zile inainte. A folosit pretexte mincinoase pentru anularea vanzarii si pentru a cere inapoi banii dati" deja, a adaugat avocatul, confirmand o informatie din Financial Times.

"Adevarul este ca evolutia pietei imobiliare nu i-ar fi permis niciodata domnului Prohorov sa revanda aceasta vila la pretul pe care urma sa-l plateasca", a recunoscut Kiejman.

Avocatul lui Prohorov, Jean-Pierre Gastaud, a confirmat ca a fost lansata o actiune in justitie pe motivul ca "regulile (prevazute - n.red.) in dreptul vanzarilor (...) nu par sa fi fost respectate".

Cu o avere de 14 miliarde de dolari, Prohorov a trecut recent de pe locul al 14-lea pe primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din Rusia, datorita vanzarii, inainte de criza economica, a actiunilor pe care le avea la compania de nichel Norilsk Nickel.

Leopolda este o proprietate imensa, construita in 1902 de regele belgian Leopold al II-lea.