Judecatorul pentru audierile preliminare de la tribunalul din Roma, Tommaso Picazio, a decis judecarea lui Radu Pirvu si Dorin Obedea, socrul lui Mailat. Prima audiere a celor doi va avea loc in 10 iunie, informeaza NewsIn.

Potrivit acuzarii, Obedea "a acceptat sa primeasca geanta furata de Mailat de la Giovanna Reggiani, pentru a o ascunde in baraca unde locuia agresorul, ajutandu-l astfel sa isi asigure profitul in urma infractiunii". El i-a vandut apoi, pentru 10 euro, lui Pirvu, telefonul mobilat recuperat ulterior de anchetatori in Romania.

In paralel, Procuratura a depus apel la sentinta celei de a treia Curti cu Juri, care i-a acordat lui Milat circumstante atenuante si nu l-a condamnat la inchisoare pe viata.

Romanul Nicolae Romulus Mailat a fost gasit vinovat, in 29 septembrie, pentru uciderea Giovannei Reggiani, in 30 octombrie 2007, in apropiere de Roma, si a fost condamnat la 29 de ani de inchisoare.

Cazul Mailat a generat o polemica de amploare in Peninsula privind siguranta si imigratia. Incidentul a dus la tensionarea relatiilor romano-italiene si a facut ca lupta impotriva criminalitatii sa devina principala tema a campaniei electorale de anul trecut din Italia. Partidul lui Berlusconi a castigat alegerile promitand ca va reduce criminalitatea si a recurs in acest scop la ajutorul armatei. Guvernul sau a propus noi legi impotriva imigrantilor, invinovatiti de unii italieni, inclusiv de aliatii lui Berlusconi, pentru valul de crime violente.

Un nou val de violuri comise in ultimele saptamani in Italia a reaprins aceasta polemica.