"Este un american, il cheama John Solecki", a declarat un ofiter de politie din Quetta, Khalid Masood, citat de NewsIn. "Este un responsabil din biroul UNHCR din Quetta, iar numele sau este, intr-adevar, John Solecki", a confirmat un purtator de cuvant al ONU la Islamabad, Ishrat Rizvi, care nu a precizat, insa, si nationalitatea acestuia.

Mai multi diplomati de la Islamabad, sub acoperirea anonimatului, au confirmat de asemenea ca persoana rapita este un american.

Masina sa a fost prinsa intr-o ambuscada luni dimineata, iar soferul sau a fost ucis, a anuntat politia.

Un grup de persoane inarmate l-au impuscat pe soferul oficialului ONU, inainte de a-l rapi. Oficialul ONU se indrepta spre biroul sau, cand vehiculul i-a fost interceptat.

"Agresorii l-au luat cu ei, dupa ce i-au impuscat soferul", a declarat un oficial din politia locala, precizand ca soferul a murit la spital.

Rapirea nu a fost revendicata pentru moment, iar un purtator de cuvant al ONU la Islamabad a declarat ca se cunosc foarte putine detalii despre incident.

Rapirile au devenit mai numeroase in Pakistan in ultimul an, in special in zonele de nord-vest de la granita cu Afganistanul, unde militantii islamisti au rapit mai multi straini.

Se crede ca militantii talibani sunt responsabili pentru rapirea unui inginer chinez, a unui polonez, cat si a doi diplomati afgani. Toti patru au fost rapiti in nord-vest, in urma cu cateva luni, si sunt inca in captivitate.

Quetta este capitala provinciei Baluchistan, de la granitele cu Afganistanul si Iranul.