"Atacul barbar asupra poporului nostru arab din Gaza este rezultatul firesc al lipsei de influenta a Irakului si a absentei liderului sau national, martirul Saddam Hussein", a spus Izzat Ibrahim al-Douri, cel mai important fost oficial al regimului de la Bagdad aflat inca in libertate.

Fost vicepresedinte al Consiliului de Conducere a Revolutiei din Irak, el figureaza la pozitia a sasea pe o lista americana cu 55 cei mai cautati irakieni. Pentagonul a fixat o rascumparare de 10 milioane de dolari pentru capturarea sa.

Afirmatiile sale au fost facute intr-o inregistrare audio difuzata de postul arab de televiziune al-Jazeera, care nu a precizat cum a obtinut inregistrarea. Autenticitatea acesteia nu a putut fi verificata.

Saddam Hussein, executat in 2006 dupa ce a fost indepartat de la putere de o invazie condusa de Statele Unite in 2003, a lansat mai multe rachete impotriva Israelului in 1991, in timpul primului razboi irakiano-american.

"Suntem cu voi pe campul de bataie, iar Gaza va iesi victorioasa, cu voia lui Dumnezeu", a spus fostul oficial irakian, potrivit NewsIn.

El a adaugat insa ca insurgentii irakieni ar negocia cu Washingtonul, daca noua administratie americana a lui Barack Obama ar retrage fortele din Irak. Opozitia fata de razboiul din Irak a jucat un rol important in victoria lui Obama la alegerile prezidentiale, dar intre timp el si-a nuantat pozitia, spunand ca doreste o retragere responsabila.