"Doi politisti georgieni au fost ucisi astazi de explozia unui dispozitiv neidentificat in cursul unei patrule in satul Dvani, aflat sub control georgian, in apropierea Osetiei de Sud", a precizat un purtator de cuvant al ministerului, Zurab Gvenetadze.

"O a doua explozie s-a produs in momentul in care un alt grup de politisti georgieni sosea la locul incidentului. Trei au fost raniti, unul dintre ei grav", a adaugat purtatorul de cuvant.

Georgia a incercat in august sa preia cu forta controlul asupra Osetiei de Sud, care era independenta de facto din anii '90. Initiativa a declansat un razboi intre Georgia si Rusia, care a intervenit de partea Osetiei de Sud si a invadat masiv teritoriul Georgiei. Intre timp, fortele ruse s-au retras in interioriul Osetiei si celuilalt teritoriu separatist georgian, Abhazia, dar la granita acestora cu Georgia au loc frecvent ciocniri, in pofida prezentei unei misiuni europene de observatori.

Rusia a recunoscut oficial independenta celor doua teritorii separatiste georgiene la sfarsitul lunii august, atragandu-si un val de condamnari internationale.