Trecerea intr-o luna a furtunilor Fay, Gustav, Hanna si Ike "este cea mai mare catastrofa care a lovit aceasta tara in ultimii ani", a declarat ministerul de interne, Paul-Antoine Bien-Aimé, alaturi de premierul Michele Pierre-Louis.

Pierre -Louis a spus ca guvernul a decretat joi stare de urgenta pentru 15 zile, "dupa o lege votata rapid de Parlament". "Guvernul haitian a salutat ajutorul international si raspunsul dat de comunitatea internationala la apelul" statului Haitti, dar doreste si un "ajutor bugetar" de la tarile donatoare, a explicat premierul.

Autoritatile din Haiti au cheltuit sapte milioane de dolari deja, pentru victimele uraganelor. ONU a lansat un apel global, pentru strangerea a peste 100 milioane de dolari pentru Haiti.

Numeroase tari, ca SUA, Franta, Canada, Venezuela, Spania, au anuntat ca vor trimite ajutoare in Haiti. SUA au trimis o nava militara si au anuntat sporirea ajutorului lor la zece milioane de dolari, iar secretarul de stat francez pentru cooperare a anuntat dublarea ajutorului pentru Haiti, care va ajunge la patru milioane de euro.

Republica Dominicana a trimis trei elicoptere in Haiti si o echipa de 20 de medici, in timp cer Venezuela va interveni pentru repararea drumurilor si podurilor prabusite.