In total, mai mult de 34.000 de persoane au plecat din Osetia de Sud, dintre care mai mult de 10.000 copii, refugiindu-se in Rusia, majoritatea in republica vecina Osetia de Nord, a declarat Romodanovski. Majoritatea acestor persoane au revenit in Osetia de Sud.

Cei 6.500 de refugiati care au ramas in Rusia vor "reveni incetul cu incetul" in regiunea lor, a precizat responsabilul, adaugand ca serviciul sau le-a furnizat refugiatilor mai mult de 3.000 de acte temporare de identitate si 141 de pasapoarte ruse.

Mii de georgieni au plecat la randul lor din Osetia de Sud, refugiindu-se in zona controlata de Tbilisi, potrivit Inaltului Comisariat ONU pentru refugiati (HCR), iar alte zeci de mii de persoane s-au mutat in interiorul Georgiei, in special locuitorii din Gori, zona vizata de interventia militarilor rusi.

Inaltul comisar ONU pentru refugiati, Antonio Guterres, a declarat miercuri ca dificultatile in a avea acces in scopuri umanitare in Georgia afecteaza si mai mult revenirea celor cel putin 50.000 de refugiati la casele lor.