Raymond Tallis este unul dintre cei mai populari biologi britanici, specialist in gerontologie („pentru ca batrinii sint infinit mai interesanti decit tinerii datorita anilor de experienta acumulati“) si recent a lansat un studiu despre functiile biologice specifice umane, pe care le explica intr-un stil degajat si plin de umor.

„The Kingdom of Infinite Space“ poarta cititorul intr-o calatorie in jurul propriului cap, fara insa a se concentra asupra creierului, cel mai supraestimat organ al corpului uman in opinia autorului. Tallis se concentreaza, in schimb, asupra celorlalte functii biologie specifice omului - plinsul, risul, ascultarea, vorbirea, sarutul sau cascatul.

Profesorul britanic analizeaza cu umor mecanica mucoaselor, transpiratia sau explica in amanunt ce se intimpla in corpul nostru cind vomitam.

Totul a pornit de la trei fete care au pierdut controlul asupra hohotelor de ris, acestea raspindindu-se nu doar in incinta caminului, ci si in comunitatile vecine. Incercarile de a redeschide scoala din urmatorii doi ani au esuat lamentabil din cauza ca, de fiecare data cind acest subiect intra in discutie, izbucnea o noua criza de ris compulsiv si colectiv.