Fotbalistul de origine germana Andre Gumprecht, in varsta de 33 de ani, a participat la petrecerea care a avut loc luni, dupa finala campionatului australian, unde s-a imbracat intr-o uniforma militara si si-a aplicat o mustata asemanatoare cu cea a fostului dictator german.

"Hitler a fost un adevarat monstru pentru multi, si multa lume este foarte sensibila in aceasta privinta", a afirmat unul dintre purtatorii de cuvant ai comunitatii evreiesti, Ernie Friedlander.

Directorul executiv al Federatiei Australiene de Fotbal, Ben Buckley, a spus ca mijlocasul echipei Central Coast Mariners va trebui sa acorde explicatii pentru comportamentul sau, mai ales ca el conduce si o academie de fotbal pentru copii. "Un astfel de comportament nu este numai prostesc, dar nu poate fi tolerat de catre FFA", a afirmat Buckley.

Gumprecht s-a nascut in Germania, la Jena, si a evoluat pentru echipa de liga secunda Jena, iar in 2002 s-a transferat la formatia australiana Perth Glory.

Un alt fotbalist care s-a imbracat la petrecere intr-un costum prin care a vrut sa semene cu Dumnezeu va fi si el sanctionat de catre oficiali.