Este vorba de o statuie dubla din lemn a lui Ka-Hai, scribul registrelor sacre, si a sotiei sale, a declarat presedintele CSAE, Zahi Hawwas. Statuia, care face parte dintr-un lot de cinci piese, a fost descoperita intr-un mormant de lut ars, care dateaza din perioada situata spre sfarsitul Dinastiei a V-a (2508 - 2350 i.C.) si inceputul Dinastiei a VI-a (2350 - 2200), a precizat Hawwas. Mormantul este situat la nord de piramida lui Teti, in necropola din Sakkara, la sud-vest de Cairo.
"Este considerata a fi o descoperire rara, pentru ca este prima data cand descoperim o statuie dubla din lemn", a declarat directorul departamentului de antichitati faraonice Sabri Abdel Aziz. Acesta a adaugat ca raritatea vine din faptul ca statuia este sculptata in lemn intr-o perioada in care aceste obiecte erau realizate din piatra.

In mormant au mai fost descoperite o poarta falsa pe care sunt gravate numele scribului si al sotiei sale, doua altare pentru ofrande si alte patru statui din lemn ale celor doi, in buna stare de conservare.