Scopul acestei cercetari este acela de a obtine carne printr-o metoda mai eficienta decat cresterea animalelor, care are o eficienta scazuta (cca. 15%) si afecteaza puternic mediul inconjurator. Prin aceasta metoda, eficienta ar putea ajunge la 50%, informeaza descopera.ro.
Conform declaratiilor profesorul Mark Post, conducatorul proiectului, utilizarea carnii sintetice ar putea reduce impactul ambiental al productiei de carne cu pana la 60%.
Costul pentru producerea primului hamburger "experimental" se ridica la 250.000 de euro, a precizat cercetatorul, care a adaugat ca al doilea produs ar urma sa fie mai accesibil, la 200.000 euro, scrie hotnews.ro.
Conform declaratiilor profesorul Mark Post, conducatorul proiectului, utilizarea carnii sintetice ar putea reduce impactul ambiental al productiei de carne cu pana la 60%.
Costul pentru producerea primului hamburger "experimental" se ridica la 250.000 de euro, a precizat cercetatorul, care a adaugat ca al doilea produs ar urma sa fie mai accesibil, la 200.000 euro, scrie hotnews.ro.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Hamburgerul cu carne "de laborator" va fi gata in acest an.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Hamburgerul cu carne "de laborator" va fi gata in acest an.