In 1966, Baur a venit cu ideea ca chipsurile sa fie asezate uniform intr-o cutie si nu la gramada intr-o punga. Acesta le-a prezentat ideea celor de la Procter&Gamble si, desi la inceput cutia Pringles nu a fost privita cu ochi buni, in timp a devenit un real succes in intreaga lume.

Barbatul a murit luna trecuta si copiii sai l-au incinerat si i-au pus cenusa intr-o cutie de chipsuri Pringles, scrie time.com.

“In urma cu 20 de ani, cand tatal meu a venit cu ideea sa fie inmormantat in propia inventie nu l-am luat in serios”, povesteste Larry, fiul lui Fredric Baur, marturisind ca de-a lungul anilor au circulat tot felul de glume cu privire la acest subiect.

Insa, dupa ce Baur a fost rapus de Alzheimer, familia a decis sa-i respecte dorinta si sa-l inmormanteze in cutia de Pringles, care a devenit un simbol al culturii snacksurilor.

"Este vorba despre frumusetea si puterea uniformitatii. Fiecare chips arata la fel are acelasi gust", spune Eric Spitznagle, autorul cartii "The Junk Food Companion".

La inceput, oamenii nu au fost asa receptivi cand a aparut prima cutie Pringles, arata fondatorul supermarketguru.com, Phil Lempert. Chipsurile uniforme nu se potriveau cu individualismul anilor '60.

"Insemna sa renunti la placerea de a manca un chips mare sau unul mic sau unul care seamana cu cine stie ce artist", mai spune Lempert.