Norrie May-Welby, in varsta de 48 de ani scrie pe blogul personal ca acest concept de barbat sau femeie nu i se potriveste deloc, asa ca cel mai simplu este sa nu se identifice sexual in niciun fel.

Potrivit The Telegraph, britanicul/a s-a nascut barbat, insa la varsta de 28 de ani a decis sa faca o operatie de schimbare de sex. Dupa ce a devenit femeie si nu s-a simtit nici asa fericita, a decis sa se afilieze genului "neutru", sfidand legile naturii. Acum, la 48 de ani, May-Welby este recunoscuta oficial drept o persoana fara un gen anume.

May-Welby a emigrat in Australia de la 7 ani, dupa ce s-a nascut in Marea Britanie. Oficialitatile australiene au acceptat sa-i modifice certificatul de nastere si sa includa o "clasificare fara gen", dupa ce doctorii au fost, aparent, incapabili sa stabileasca daca este femeie ori barbat. Organizatia britanica de sustinere a persoanelor ce au cazuri speciale de orientare sexuala, UK Gender Trust s-a aratat incantata de alegerea facuta de Norrie May-Welby, declarand ca "Exista foarte multi oameni in lume care au sentimentul neidentificarii cu un gen anume" .

Potrivit blogului feminist genderacrossborders.com, Norrie nu este singura persoana din lume care a lupta ani de zile pentru obtinerea dreptului la propria identitate sexuala. In acelasi caz este si o britanica, Christie Elan-Cane, ce isi doreste aceeasi recunoastere din partea statului britanic. In alte state, cu legislatii speciale si recunosteri ale genului mai bine puse la punct, cum ar fi SUA, nu a fost inregistrat pana acum nicio legalizare a genului neutru, desi exista destul de multe cereri in acest sens. Victoria obtinuta de catre Norrie, demonstreaza ca se poate trai si in afara clasificarii in functie de gen.