Linda Tapsell, sefa echipei de experti care a realizat aceste cercetari, a explicat ca dintre cele doua grupuri de pacienti care au participat la studiu - primul, care a tinut o dieta restrictiva in grasimi saturate si cel de-al doilea, de control, fara restrictii alimentare - s-a constatat ca primul grup a prezentat dupa cateva luni de regim niveluri scazute de colesterol si o nevoie mult mai redusa de insulina, asociata consumului de nuci, care se pare au cel mai mare nivel de grasimi nesaturate (asa-numitele "grasimi bune").

"Ca si alte alimente, nucile au o calitate nutritiva exceptionala, dar si un continut mare de fibre, vitamina E si alti antioxidanti" - a subliniat profesorul Tapsell. Ea a mai spus ca este foarte importanta o dieta echilibrata in ceea ce priveste grasimile de origine animala sau vegetala, dar si mai importanta este includerea in alimentatie a unor produse cu proprietati multiple, cum este cazul nucilor, unele dintre cele mai bogate alimentate in uleiuri naturale polinesaturate, omega 3 si vitamine.