Incepand cu anul acesta, cand miscarea de protectie a animalelor si trendul ecologic de salvare a pamantului au luat amploare, cele mai multe dintre reclame si campanii au fost chiar socante, iar efectul nu a fost tocmai cel scontat. Imaginatia este pusa la bataie pentru a atrage atentia publicului si a le deschide ochii in fata pericolelor, insa mesajul pare a se inneca in balti de sange, nuditate si violenta apocaliptica. Sunt acestia singurii stimuli care ne mai suscita atentia?
  • Un copil este un copil

In Canada, vanatoarea anuala de pui de foca reprezinta apogeul celui mai mare macel de vietuitoare marine din lume. Guvernul canadian permite ca 330.000 de pui de foca sa fie ucisi in fiecare an, fie prin impuscare, fie prin lovituri cu harponul. Imaginati-va cat de absurda poate fi legislatia incat sa pemita ca pui mai mici de doua saptamani sa fie strapunsi cu o lance cu varf ascutit prevazut cu spini. De cele mai multe ori acestia sunt inca vii si constienti cand sunt tarati pe deasupra ghetii cu carlige infipte in piele. Altii sunt jupuiti de piele de vii, si cum nu exista inca o piata pentru carnea de foca, animalele sunt lasate sa moara pe gheata sau in apa.

Peta2.com, apeleaza la Comitetul Olimpic Canadian, care va organiza Olimpiadele de Iarna de la Vancouver din 2010, sa spuan STOP macelului puilor de foca.



Animalele si Drepturile lor in World Wide Media



Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salvam Planeta sau alertam populatia?.