Artistul in varsta de 55 de ani si-a descoperit pasiunea de a lucra cu lemnul inca din copilarie, cand obisnuia sa sculpteze foarte mult. Mai tarziu a vazut la televizor povestea interesanta a unui barbat care si-a construit o copie a propriei ferme numai din chibrituri. Aceasta poveste la inspirat pe Acton, care in anii studentiei a inceput sa construiasca diferite modele din betisoare de chibrit.

Dupa aproape zece ani in care a taiat peste 100.000 de capete de chibrituri pentru constructii care de care mai provocatoare, Acton a descoperit ca poate cumpara chibrituri si fara capatul de sulf. Dupa aceasta descoperire, artistul a fost capabil sa lucreze mult mai repede asa ca marimea pieselor construite a inceput sa creasca din ce in ce mai mult.

De-a lungul anilor, Acton a dezvoltat mai multe tehnici si procese care i-au permis sa construiasca modele mai complexe si mai detaliate, printre care o replica a scolii Hogwarts, din filmul Harry Poter. Pentru aceasta lucrare, care a durat doi ani, Acton a folosit peste 600.000 de bete de chibrit.

De asemenea el a reusit sa faca o copie fidela in miniatura si dupa cladirea Capitolului din Washington si una dupa celebra Catedrala Notre Dame din Paris.