A venit apoi, recent, randul vinului alb, despre care s-a spus, tot pe baza stiintifica: face bine organismului. Desigur, indiferent de culoarea vinului, sfatul expertilor era: a se consuma cu moderatie.

Iata insa ca specialisti parizieni in domeniul medical – culmea, chiar din patria vinului rosu de calitate – au confectionat un ac gata sa gaureasca balonul unanimitatii privind foloasele aduse de vin sanatatii. Concluzia lor socanta este urmatoarea: consumarea unui singur pahar de vin in fiecare zi (sau un tap de bere, sau o tarie mica) face sa creasca probabilitatea imbolnavirii de cancer cu 168 la suta- sau a cancerului de colon cu 9 procente!

Profesorul Dominique Maraninchi, presedintele Institutului National de Cancer, de la Paris, a afirmat chiar ca cel mai mult rau il fac dozele mici de vin baute zilnic. – si ca nu exista nici un prag, oricat de mic, sub care consumul de vin sa fie benefic sanatatii.

Studiul contrazice flagrant numeroase alte studii potrivit carora antioxidantii din vinul rosu, departe de a spori riscul de cancer, il reduc, si ca un pahar de vin cotiidian e bun pentru ficat.