"Consider ca perioada Craciunului va fi una foarte buna, cu o crestere de 10% pana la 15% fata de anul trecut. Vanzarile anuale au fost prevazute sa atinga ultimele asteptari de 1,13 miliarde telefoane, sau chiar putin mai mult", a declarat analistul Gartner, Carolina Milanesi.

Aceasta a adaugat ca Europa de Vest ar trebui sa aiba vanzari bune, sustinute de noile modele ale unor companii mari precum Nokia si Sony Ericsson, in timp ce o crestere viguroasa se asteapta sa continue pe pietele din Africa si Asia ."India si China nu arata nici un semn de scadere a vanzarilor", a precizat Carolina Milanesi.

Distribuitorii de telefoaneau avut in trimestrul iulie-septembrie vanzari de 289 milioane de telefoane mobile, cu o cerere mare venita din Asia si Africa, ridicand vanzarile la 15% fata de anul trecut, procent ce nu se va schimba mult in trimestrul in curs.

Reprezentantii furnizorilor de telefoane mobile au spus ca in perioada octombrie-decembrie piata va creste cu mai mult de 10% fata de anul trecut.