Eurovision 2011 se va desfasura la Düsseldorf pe 14 mai, dupa ce editia de anul trecut a fost castigata de Germania prin reprezentatia Lenei Meyer-Landrut, care va reprezenta si in acest an Germania in incercarea de a castiga, in premiera, de doua ori consecutiv Eurovisionul.

In fiecare an, fani din toata Europa asteapta cu sufletul la gura Marea Finala a Concursului de Muzica Eurovision. Plecand de la acest aspect, Google readuce in atentia publicului un website care permite internautilor sa urmareasca sansele conationalilor de a castiga editia din acest an a Eurovision.

Google a creat site-ul, www.google.com/eurovision, unde fanii pot urmari evolutia popularitatii concurentilor in cautarile online, prin intermediul unui grafic temporar si a unui clasament al celor mai cautati concurenti in mediul online.

Datele – oferite de Google Insights for Search si bazate pe traficul generat de cautari – este actualizat zilnic pentru ca fanii sa poata urmari drumul parcurs de concurenti si sa le permita acestora sa prevada tara castigatoare.

Ordinea intrarii in concurs in cea de-a doua semifinala este urmatoarea: Bosnia si Hertegovina, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Republica Moldova (Zdob si Zdub - "So Lucky"), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, Romania, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca si Irlanda.

Prima semifinala a concursului Eurovision va avea loc in 10 mai cand vor evolua reprezentantii a 19 tari: Albania, Armenia, Elvetia, Finlanda, Georgia, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia (in prima parte a semifinalei), Azerbaidjan, Croatia, Grecia, Islanda, Lituania, Malta, Portugalia, San Marino si Ungaria (in a doua parte a semifinalei). Ei vor fi votati si de doua dintre cele cinci tari mari calificate direct in finala: Marea Britanie si Spania.