"Aici (pe blogurile cu teme politice – n.r.) gasim o calitate a analizei politice mult mai buna decat in presa scrisa, in presa audio sau in televiziuni. Aceasta pentru ca cel putin deocamdata lumea internetului a ramas mai putin dependenta de interese economice sau de interese politice. In Romania putem gasi foarte multi ziaristi care s-au refugiat din presa scrisa in comunicarea pe Internet, fiindu-le mai scumpa libertatea decat pretul pe care-l aveau lucrand la ziare, care nu mai faceau deja o politica a publicului, ci faceau o politica a patronului", a afirmat seful statului, prezent la "World Blogging Forum", potrivit NewsIn.

CodexPoliticus observa insa ca Basescu si-a cam pierdut din electoratul tanar care il ajutase sa castige alegerile din 2004 si mai nou, odata cu bum-ul blogosferei romanesti, presedintelui ii sunt adresate cuvinte grele, din partea internautilor ostili.

"Cred ca suntem de acord cu faptul ca marea majoritatea a bloggerilor sunt tineri, pana in 30 de ani. De asemenea, PDL-ul are mult mai putine bloguri politice si de simpatizanti decat restul partidelor. Monitorizez vreo 1000+ de bloguri politice, din care PDL-ul are in jur de 170, maxim. Partidul detine aproximativ 130 de bloguri politice asumate, de membri si personalitati, iar restul sunt comentatori pro-partid sau pro-Basescu, eventual ziaristi(...) Electoratul lui Basescu s-a mutat intr-o anumita masura spre rural(...) Ideea este ca aceasta mutare s-a facut in paralel cu cresterea netului politic romanesc, dezvoltarea site-urilor si cresterea numarului de bloguri de resort. Mult mai multi oameni au simtit nevoia sa se exprime si sa-si expuna ideile in mediul internaut. Pe scurt, e normal ca blogosfera sa-l injure pe Traian Basescu intr-un procentaj covarsitor, deoarece nu-i reprezinta electoratul (in sensul de tineri din urban, cu ceva educatie)", explica CodexPoliticus.