Cu siguranta, “Cazul Ridzi”, cea mai serioasa ancheta jurnalistica a ultimilor ani in Romania, va ramane memorabilia si studiu de caz in scolile de jurnalism, asa cum a ramas “Afacerea Watergate” in memoria americana. "Este un moment rar in care putem vedea adevarata forta si valoare a presei. De aceea merita sa fii jurnalist: pentru astfel de momente", scrie un alt jurnalist, Tiberiu Lovin.

Iar mesajul pe care Gazeta Sporturilor l-a transmis societatii civile, imedia dupa demisia Monicai Ridzi, emotioneaza si ne arata ca mai este loc si de idealism si de speranta.

“Dar nimic nu s-ar fi putut intimpla daca voi nu sperati. Nimic nu s-ar fi miscat. Nimic nu ar fi fost posibil daca fortei Guvernului nu i s-ar fi opus distanta voastra critica, exasperarea si speranta. Sa nu ne ferim de cuvinte mari! Intr-o tara in care cinismul la adresa vietii publice devenise de nesuportat, voi ati spus: <<Gata! Nu se mai poate asa. Macar acum sa se intimple ceva>>".

“Nu se schimba Romania dintr-o demisie de ministru, fara indoiala. Dar ma gindesc, cu emotie, ca pe strazile Raiului e aglomeratie acum. Au iesit, nedumeriti, cei carora la datoram atit si pe care ne pregateam sa-i intimpinam cu o tara ruinata si fara speranta, la implinirea a 20 de ani. Probabil nici n-ar fi venit la intilnire.

Ce sa vada? Puterea, la fel de nesimtita ca atunci cind au plecat ei impuscati in fata Salii Dalles si in Piata Operei din Timisoara. E forfota pe strazile Raiului. Sint frati, profesori, parinti si soti. Au iesit si ne ating cu degetele pe obraji. Pentru asta, va multumim!”, scrie Tolontan pe blogul sau.