Foie-gras-ul presupune un proces de productie controversat din perspectiva doctrinei drepturilor animalelor.
Gastele de Tuoulouse si ratele Mulard sunt hranite intensiv in mod fortat (metoda numita gavage) pentru a acumula la nivelul ficatului o cantitate suplimentara de grasimi pentru a provoca marirea acestuia.
In Bulgaria, al doilea producator de foie-gras din Europa si din lume, se bazeaza pe segmentul medium al pietei internationale. Sunt aproximativ 5.000 de persoane care lucreaza in sectorul productiei de foie-gras, in special detinatori de ferme si companii mici si mijlocii.
De curand, un grup de europarlamentari ecologisti au adus in discutie interzicerea productiei si comercializarii de foie-gras in toate tarile UE invocand faptul ca modul de productie presusune incalcarea drepturilor animalelor.
In acest moment in Uniunea Europeana producerea de foie-gras este legala doar in cinci state Franta, Bulgaria, Ungaria, Belgia, Spania fiind interzisa in celelalte 22 de membre, potrivit agrointel.ro.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bulgaria face lobby pentru a bloca interdictia productiei de foie-gras in UE.