Paris. Un restaurant in zona centrului Pompidou, inceputul anilor '90. Dimineata, Nicolae Minea este imbracat la costum, discuta cu niste clienti. Seara, schimba hainele si spala vasele sau pe jos.

Aici incepe povestea hotelierului sibian. Restaurantul ii apartinea lui Nicolae Minea si varului sau, iar cheltuielile erau prea ridicate pentru ce isi puteau permite in acel moment.

"Acolo am invatat ca a fi patron nu inseamna numai sa te plimbi, mi-a prins bine Franta. Trebuia sa facem economie de undeva, iar eu si nevasta mea puteam indeplini sarcinile mai multor angajati, pentru ca nu imi permiteam sa platesc o armata", isi aduce aminte Nicolae Minea. Planul era sa nu se mai intoarca in Romania. Impreuna cu niste prieteni stabilisera sa se mute definitiv in Africa de Sud.

Materialele de calitate, reteta succesului

A fost nevoit sa se intoarca in tara, din cauza unor probleme in familie. Intors in Sibiu, Nicolae Minea s-a indreptat spre domeniul pe care il cunostea cel mai bine, turismul, avand experienta in administrarea hotelurilor si restaurantelor dinainte de 1989. A cumparat Hanul Dumbrava, din Sibiu.