Conform comunicatului de presa emis de BVB, declinul activitatii de tranzactionare pe piata de actiuni a fost determinat, pe de o parte, de intensificarea ingrijorarilor privind soarta zonei Euro si a consecintelor aferente, si explicat, pe de alta parte, de comparatia cu o perioada a anului trecut marcata de listarea Fondului Proprietatea, care a determinat in prima parte a 2011 valori de tranzactionare trimestriale record din ultimii 4 ani.

Piata produselor structurate, in schimb, a inregistrat cel mai bun trimestru de la lansarea acestui segment, valoarea de tranzactionare fiind
tripla fata de trimestrul doi din 2011. Venituri mai mari, in medie cu 20%, au fost obtinute din activitatea de vanzare de date si mentinerea la tranzactionare a emitentilor.

Reducerea cheltuielilor operationale cu mai mult de 12% a permis inregistrarea unei cresteri de 37% a profitului operational pana la valoarea de1,73 mil.lei in trimestrul doi din 2012 fata de acelasi interval al anului trecut de 1,26 mil. lei.

Profitul net al BVB a totalizat 4,86 mil. lei in al doilea trimestru din 2012.

BVB a incheiat primul semestru din 2012 cu un profit net de 7,64 mil. lei, in conditiile unei cifre de afaceri de 9,95 mil. lei.