ICBC este cea mai mare banca din lume in functie de valoarea de piata.

Rezultatele ICBC au fost sustinute de imbunatatirea marjelor de creditare si a veniturilor din comisioane, in contextul incetinirii cresterii pietei bancare din China, potrivit MEDIAFAX.

Bancile chineze impun costuri mai mari la imprumuturile ipotecare si pentru companii, dupa ce banca centrala a majorat dobanda de patru ori incepand din octombrie si a redus lichiditatea din piata pentru a limita inflatia.

Profitul din primul trimestru al bancii chineze este cu 49% mai mare decat cel al JPMorgan Chase, institutia financiara cu cele mai bune rezultate din Statele Unite.

Profitul JPMorgan, a doua mare banca americana dupa active, a crescut cu 67% in primul trimestru, de la 3,33 miliarde de dolari la 5,56 miliarde de dolari. Bank of America, ce mai mare banca din SUA, a raportat o scadere de 37,5% a profitului net in primul trimestru, la doua miliarde de dolari.

ICBC a acordat imprumuturi de 273 miliarde de yuani (42 miliarde de dolari) in primul trimestru, iar soldul creditelor a ajuns la 7.060 miliarde de yuani (1.086 miliarde de dolari).