Contactati de incont.ro, reprezentantii Biroului de Presa al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor au spus ca declaratia este doar o "parere personala" a directorului general al KD Life, Ian Harrocks, si ca actionariatul nu vrea dizolvarea sau lichidarea companiei, ba dimpotriva, se doreste o majorare a capitalului.

Compania se afla in proces de redresare financiara din luna februarie 2009. Reprezentantii companiei declarau anul trecut ca motivele pentru s-a ajuns la proces de redresare financiara au fost investitiile in fonduri mutuale, care au inregistrat scaderi semnificative.Ian Harrocks, directorul general al KD Life spunea ca aproximativ 80% din investitiile companiei sunt in depozite bancare, iar restul de 20% in fondurile mutuale KD Optimus si KD Maximus, administrate de KD Investments, companie care face parte din acelasi grup.

Potrivit NewsIn, un reprezentant al grupului sloven KD a declarat ca abia peste o luna sau doua se va cunoaste situatia KD Life Asigurari, ai carei angajati au fost anuntati de lichidarea firmei, si ca nu poate comenta informatiile despre intrarea in lichidare a subsidiarei. "Probabil intr-o luna sau doua vom sti mai exact ce se intampla cu compania KD Life Asigurari. Asteptam decizia boardului si a actionarilor", a afirmat un reprezentant al KD Group din Slovenia, care a adaugat ca este prea devreme sa faca o declaratie in acest sens.