Generali- 4,2 milioane de euro:

Locul III in tara nostra il ocula o dauna platita de Generali, in valoare de 4,2 milioane de euro. Dauna s-a produs din cauza unui incendiu, Generali Asigurari fiind nevoita sa plateasca impresionanta suma unei fabrici de fibre de bumbac si supraelastice din Piatra Neamt. Riscul s-a produs in anul 2004, iar plata a fost achitata in 2005.

Asirom- 5,4 milioane de euro:

"Cea mai mare despagubire platita de Asirom in 2009 este pentru un incendiu intamplat la un producator de echipamente electronice", a declarat Catalin Stroe, director divizia vanzari alternative din cadrul Asirom, companie membra a Vienna Insurance Group. Astfel, dauna se ridica la valoarea de 5,4 milioane de euro, plasand compania pe locul doi in clasamentul celor mai mari despagubiri platite de asiguratori.

Astra Asigurari- 7 milioane de euro:

Cea mai mare dauna a fost inregistrata de Astra Asigurari la finele anului 2007 (30.12.2007), cand s-a produs accidentul unei aeronave Tarom (Boeing 737-300). Pasagerii, in numar de 117, si cei 6 membri ai echipajului au fost evacuati in deplina siguranta, insa aeronava a fost declarata dauna totala constructiva, astfel ca Astra Asigurari a platit companiei Tarom, in baza politei Airline Hull&Liability (Casco si Raspunderi Linie Aeriana), valoarea asigurata a aeronavei, in suma de circa 7 milioane de euro, in doua transe, in lunile februarie si martie 2008, precum si suma de circa 300.000 euro in septembrie 2008, reprezentand cheltuieli pentru mutarea epavei.