"Orban a sesizat. Asta este marea problema. Pentru ca primul pe care l-am intrebat a fost Orban. Mi-a aratat ca a sesizat de fiecare data catre premierul Boc, catre cei trei ministri. Nu s-a intamplat niciodata nimic pentru ca erau toti acolo in retea", a spus Ponta, la sediul USL.

El a precizat ca Ministerul Afacerilor Europene a facut rapoarte si sesizari catre Ministerul Muncii si catre Autoritatea de Management, care nu au fost solutionate. "Putea domnul Boc sa o sanctioneze pe doamna Zevedei? Stiti foarte bine. Sau pe domnul Lazaroiu ? Se supara Cotroceniul. Sau pe doamna Barbu? Se supara PDL", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Ponta: Fondurile europene din POSDRU au fost "furate"

Premierul Victor Ponta a mai declarat, luni, la sediul USL, ca fostii ministri ai Muncii Ioan Botis, Sebastian Lazaroiu si Sulfina Barbu au dat cea mai mare gaura bugetului Romaniei pe care a identificat-o pana in prezent.

"Incepem sa curatam mizeria si hotiile lasate in urma de Botis, de Lazaroiu si de Sulfina Barbu. Anul acesta, bani de la POSDRU, din fericire e vorba doar de o suta de milioane de euro, spun din fericire, pentru ca anul viitor trebuie sa salvam 1,1 miliarde de euro, pentru ca ceea ce s-a intamplat la POSDRU sub conducerea acestor trei ministri este un noian de fraude, de folosire ilegala a banilor, motiv pentru care CE va lua fata de Romania cea mai radicala masura posibila, adica suspendarea fondurilor", a spus Ponta.

Comisia Europeana a decis, in 21 februarie, intreruperea rambursarilor pentru declaratiile de cheltuieli din cadrul POSDRU, masura putand fi mentinuta cel mult sase luni.

Citeste si Barbu, despre acuzatiile legate de POSDRU: Ponta e intr-o mare eroare