Astfel, specialistii introduc si sprijina cresterea numarului de angajati pe proiecte determinate, initiativele pentru flexibilizarea modalitatilor de realizare a contractelor de munca si schimbarea Codului Muncii.

Angajarea pe baza de proiect reprezinta o solutie tot mai des intalnita anul acesta datorita raportului optim dintre costurile per angajat si veniturile companiei, scrie Wall-Street.

Pe de o parte, organizatia isi asuma responsabilitatea remunerarii angajatului pe o perioada determinata, evitand astfel costurile adiacente semnarii unui contract de munca permanent si ale salariilor compensatorii, in cazul disponibilizarii angajatului.

De cealalta parte, angajatul are posibilitatea de a-si diversifica experienta, lucrand pentru o varietate de companii.

“Inainte angajatii nu scapau din mana o slujba permanenta pentru un proiect insa in aceasta perioada exista o tendinta clara de a lucra pe baza de proiect. Angajatii care aleg sa lucreze pentru acest tip de contract nu sunt mai slab pregatiti, doar pentru ca se multumesc cu proiecte in loc de o slujba permanenta. Stiu chiar multi profesionisti valorosi care au ales sa lucreze pe proiecte”, afirma Mihaela Matei, senior HR consultant si HR manager al unei companii din domeniul farmaceutic.