"La discutiile avute avute, marti, la Ministerul de Finante, pe marginea masurilor anti-criza, s-a luat in calcul contingentarea a 100.000 de tichete de vacanta a cate 2.000 de lei", a spus presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogda Hossu.

Pe de alta parte, operatorii din turism au solicitat, in planul anti-criza elaborat de patronatele de profil, liberalizarea tichetelor de vacanta, "astfel incat orice firma care doreste sa includa in pachetul salarial un astfel de tichet, sa o poate face", a declarat la randul sau presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu, informeaza NewsIn.

Potrivit acestuia, banii necesari tichetelor de vacanta ar putea proveni prin deducerea impozitului pe salariu. In ce priveste beneficiarul de tichete, Anastasiu a spus ca unul dintre principiile aplicate, in cazul contingentarii tichetelor, ar putea fi "primul venit, primul servit".

De asemenea, Hossu a precizat ca "turismul ar putea fi stimulat prin acordarea si in acest an a biletelor de tratament pentru pensionari. Este vorba de aproape 130.000 de bilete, in valoare de 1.000 de lei fiecare, efort financiar suportat de bugetul asigurarilor sociale".