Consiliul de Supraveghere al BCR l-a numit, la mijlocul lunii aprilie, pe Dominic Bruynseels in functia de Presedinte executiv al BCR, preluarea mandatului urmand sa aiba loc pe 1 iulie 2008. In tot acest timp, Dominic Bruynseels a colaborat strans cu Manfred Wimmer in conducerea bancii, pentru a asigura un transfer optim al managementului bancii.

"Pe parcursul celor doua luni scurse de la venirea mea in BCR, am folosit toate oportunitatile pentru a cunoaste banca, colegii, mediul economic din Romania precum si tara per ansamblu si am ramas placut impresionat de potentialul existent. Sunt ferm convins ca BCR isi va consolida pozitia de cea mai buna banca universala din Romania", a declarat Dominic Bruynseels.

"Dominic este un excelent constructor de afaceri, atat pe piete mature cat si pe piete emergente, cu o experienta bogata in toate ariile industriei bancare", a adaugat Manfred Wimmer.


Manfred Wimmer va ocupa, incepand cu 1 septembrie pozitia de Chief Financial Oficer (CFO) si de Chief Performance Officer (CPO) al Erste Group Bank.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania, gestionand active de peste 17,5 miliarde de euro.