In sedinta de marti, valoarea tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost de 69,75 milioane lei (20,85 milioane euro). Volumul tranzactiilor de miercuri este cu 40% mai mic decat media zilnica de la inceputul anului, de 54,24 milioane lei.

"Stirea venita luni de la S&P, care a retrogradat perspectiva ratingului Romaniei, a venit intr-un context de incertitudine sporita si a avut efecte de corectie negativa pe majoritatea actiunilor listate la BVB, in ultimele doua sedinte. Daca marti majoritatea burselor inregistrau aprecieri, iar BVB scadea puternic, astazi mai toate pietele scad generalizat", a declarat, potrivit NewsIn Alin Brendea, director general adjunct la compania de brokeraj Prime Transaction.

Pe fondul scaderii semnificative a lichiditatii BVB, piata nu da semne de revenire, ci doar, cel mult, de stabilizare. "Sedinta a fost dominata ca si ieri de vanzatori. Intr-o astfel de piata, investitorii straini sunt cei care pot inversa trendul. Ramane sa asteptam rezultatele pentru trimestrul al treilea, iar saptamana viitoare vor raporta cele mai multe companii listate la BVB, si de asemenea incheierea ofertei Transgaz", a mai spus Alin Brendea.

El apreciaza ca, daca din pietele externe nu vor veni stiri pozitive, piata de la Bucuresti nu prea ar avea cum sa revina pe crestere.

Indicele compozit al bursei, BET-C, a inchis in scadere cu 0,63%, la 6.579,01 puncte. Aprecierea titlurilor BRD, Petrom si Rompetrol Rafinare si stagnarea actiunilor Banca Transilvania si Transelectrica au ajutat indicii BET si ROTX sa inchida pe plus, in contrast cu restul pietei. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a urcat cu 0,35%, la 9.552,41 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a urcat cu 0,58%, la 20.957,29 puncte.