Zilele acestea, doua banci importante din Romania au lansat carduri co-branded, care ofera diversitate si imprumuturi ce pot atinge 5000 de euro.

Prima banca care a anuntat lansarea unui asemenea tip de produs, este BRD Finance. Noul card este destinat cumparaturilor de produse din magazinele Staer, pentru care se ofera o reducere permanenta de 5%. De asemenea, posesorii de carduri le pot utiliza la comerciantii care afiseaza sigla Mastercard si pentru retrageri de numerar de la ATM-uri. Vanzarile realizate cu finantari acordate de BRD Finance au avut anul trecut o pondere de 28% in totalul vanzarilor producatorului de mobila, in crestere de la 8% in 2005. BRD Finance a mai lansat carduri de credit co-branded cu retailerii Carrefour, Praktiker, Real, Rombiz si Daniel Expert.

Al doilea card, vine din partea Bancii Comerciale Romane (BCR) si Zass Proteus & CO, proprietarul lantului de magazine Zass Electrocenter, lansat, ieri. Produsul ofera avantaje deosebite, precum limita de creditare foarte mare, pana la echivalentul in lei a 5.000 EUR, si perioada de pre-aprobare a cererii de credit foarte scurta, de maxim 2 ore. Cardul este emis sub sigla MasterCard, putand fi utilizat atat in tara cat si in strainatate, si se obtine numai prin intermediul lantului de magazine Zass Electrocenter. Perioada de acordare a liniei de credit este de 5 ani, cu prelungirea automata, daca sunt respectate clauzele contractuale, pe o noua perioada de 5 ani