Cifra de afaceri a operatorului de telefonie mobila pentru anul trecut s-a ridicat la peste 2,6 miliarde de lei, dupa ce in 2004 a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 2,3 miliarde lei.

Grupul Vodafone si-a prezentat anterior cifra de afaceri pe anul fiscal britanic incheiat in 31 martie, iar subsidiara romana a inregistrat in perioada respectiva venituri din servicii de circa un miliard de dolari. Grupul nu a facut atunci public profitul realizat in Romania.

Gigantul britanic a preluat 79,9% din operatorul roman MobiFon, care opera marca Connex, impreuna cu pachetul complet de actiuni la operatorul ceh Oskar Mobil, de la compania canadiana TIW in martie 2005. Vodafone a platit 1,84 miliarde de lire sterline ca sa devina actionar unic la cei doi operatori.

Dupa preluarea Connex, Vodafone a declansat procesul de schimbare de identitate vizuala (rebranding), care a fost incheiat in aprilie 2006, dar si extinderea serviciilor oferite de operator prin lansarea pachetelor de servicii disponibile in grup la nivel global.

Vodafone a reusit astfel sa castige 1,22 milioane de clienti noi in 2005, la care s-au adaugat inca 600.000 in prima jumatate a anului curent, dar operatorul ramane numarul doi pe piata telefoniei mobile, surclasat de subsidiara romana a operatorului francez Orange, care avea circa 7,1 milioane de clienti la finele trimestrului I.