Un amendament la Codul Fiscal formulat de senatorul conservator Silvia Ciornei privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit a fost votat, miercuri, in plenul Senatului, cu sprijinul reprezentantilor opozitiei, al unor senatori ai Aliantei D.A. si al celei mai mari parti a reprezentantilor UDMR.

Textul propus de Silvia Ciornei a fost respins initial in Comisia de buget-finante, dupa ce ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a prezentat o pozitie ferma impotriva mentinerii scutirii de impozit pe profitul reinvestit, aratand ca o cota unica de impozitare de 16 la suta pe profit si posibilitatea amortizarii accelerate a investitiilor sunt facilitati suficiente acordate investitorilor romani.

In pofida faptului ca Guvernul, prin reprezentantul sau, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Catalin Doica, si-a mentinut, miercuri, acest punct de vedere, majoritatea senatorilor, 48 din cei 72 prezenti, au votat pentru amendament. Amendamentul a fost adoptat cu votul senatorilor PSD, PRM, a sase din cei noua senatori UDMR prezenti la sedinta, a doi liberali si a unui reprezentant al PD.