Aproximativ o suta de sindicalisti de la Oltchim au pichetat, miercuri, Ministerul Economiei, cerand acordarea salariilor restante din aprilie si reorganizarea companiei inainte de privatizare.

Sindicalistii au sustinut ca nu si-au mai primit banii din cauza faptului ca societatea functioneaza la capacitate redusa, iar pentru iesirea din impas ar fi necesara alocare a 40 de milioane de euro pentru materii prime si salarii.

Reprezentantii Ministerului Economiei i-au anuntat pe sindicalistii de la Oltchim ca vor propune Guvernului un plan minimal de masuri pentru ca societatea sa-si reia activitatea, o decizie urmand sa fie luata in cel mai scurt timp, informeaza MEDIAFAX.

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, a declarat, la finalul discutiilor cu reprezentantii sindicalistilor, ca reluarea activitatii Oltchim este necesara pentru cresterea sanselor de privatizare.

Vulpescu a spus ca deja se negociaza cu o serie de investitori, iar planul de masuri pe care Ministerul Economiei il va propune Guvernului ar trebui sa asigure plata salariilor restante si energia electrica necesara functionarii Oltchim.