In cursul unei discutii cu presedintele Greciei, Carolos Papoulias, Angela Merkel "a evocat ideea organizarii unui referendum, in paralel cu alegerile din iunie, pentru a se afla daca cetatenii greci doresc sau nu ramanerea in zona euro", precizeaza Biroul premierului elen, potrivit mediafax.

Sugestia Angelei Merkel "mai ales intr-o perioada electorala este regretabila si nu poate fi acceptata", a adaugat Samaras.

Liderul partidului de stanga din Grecia o ataca pe Angela Merkel

"Doamna Merkel este obisnuita sa se adreseze liderilor politici din Grecia ca si cum ar fi vorba de o tara aflata sub protectorat", a acuzat Alexis Tsipras, liderul miscarii de stanga extrema Syriza, care a creat surpriza la alegerile din 6 mai, ocupand locul doi. Acest partid este favorit la scrutinul din 17 iuunie, scrie HotNews.

Presedintele partidului socialist Pasok a declarata caorganizarea unui referendum tine de competenta guvernului si a parlamentului grec si nu de Uniunea Europeana.

Consecintele iesirii Greciei din Zona Euro

Scenariul unei iesiri a Greciei din zona euro a fost tot mai invocat in ultimele zile, dupa ce sefii principalelor partide de la Atena nu au ajuns la un acord pentru formarea unui guvern, in urma alegerilor legislative din 6 mai, relateaza evz.