Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a adoptat, pe 14 aprilie, o decizie potrivit careia posturile de televiziune si radio trebuie sa publice pe paginile lor de internet, pana la 1 octombrie, propriile Coduri de conduita profesionala, astfel incat Consiliul sa poata sa identifice mai usor eventualele cazuri de ingerinta in politica editoriala.

Astfel, Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale (ARCA) a publicat pe site-ul propriu Codul deontologic ARCA, care poate fi folosit de posturile TV si radio pentru a respecta decizia CNA.

"Codul a fost adoptat in 28 septembrie, prin decizia Consiliului Director al ARCA, si a fost promovat ca propunere pentru activitatea membrilor asociatiei, in sensul de a facilita adoptarea de coduri pentru fiecare statie in parte, ca sa raspunda deciziei CNA", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, George Chirita, directorului executiv al ARCA, scrie MEDIAFAX.

El a precizat ca fiecare membru ARCA poate sa foloseasca acest Cod deontologic ca atare sau il poate modifica. Potrivit lui Chirita, unii radiodifuzori au preluat deja pe site-urile lor Codul deontologic ARCA.

Codul deontologic poate fi consultat pe site-ul www.audiovizual.ro.