Discutiile dintre oficialul chinez, premierul spaniol, José Luis Rodriguez Zapatero, si ministrul de Finante, Elena Salgado, "vor juca un rol crucial" in procesul de stabilizare financiara, a asigurat ambasadorul chinez, citat de agentia China Noua, potrivit Wall-Street.

Dialogul se va concentra pe extinderea relatiilor economice si comerciale bilaterale si va permite recastigarea increderii investitorilor, a mentionat Zhu.

  • Economia spaniola, a cincea ca marime din Uniunea Europeana, a intrat in recesiune in al doilea semestru din 2008 si isi revine foarte lent.

Recent, China a asigurat ca este pregatita sa ajute economiile europene cu cele mai mari expuneri la o criza a datoriilor. La sfarsitul anului trecut, Beijingul s-a aratat ingrijorat de capacitatea statelor din Europa de a lupta contra crizei datoriilor suverane si a anuntat ca si-ar putea investi rezervele valutare in Uniunea Europeana.

In acest context, China s-a angajat sa subscrie la emisiunile de obligatiuni ale Greciei si Portugaliei, dar fara a preciza detalii legate de aceste investitii.

Li Keqiang, considerat un posibil succesor al premierului Wen Jiabao, va efectua, de asemenea, vizite in Marea Britanie si Germania.