Pe langa utilizarile clasice ale Twitter, platforma de microblogging incepe sa raspunda din ce in ce mai multor nevoi de comunicare, multe dintre ele putand fi considerate de-a dreptul exotice. Unii isi supravegheaza pisica prin intermediul mesajelor de cel mult 140 de semne, in timp ce altii nici nu mai trebuie sa scrie “de mana”, fiind suficient sa se gandeasca intens la ce vor sa transmita, un dispozitiv preluand semnalul electric produs de gand si transformandu-l in in text.

Avand in vedere ca doar asocierea numelui celebrei realizatoare tv Oprah Winfrey cu Twitter a adus, in cateva zile, peste un milion de noi utilizatori, daca e sa credem speculatiile celor de la TechCrunch, in aceeasi saptamana actorul Ashton Kutcher ajungand la un milion de followeri inaintea CNN, ne putem astepta ca platforma sa capete utilizari din ce in ce mai exotice. Atrasi de faptul ca media mainstream nu rateaza nici un subiect continand cuvantul magic “Twitter”, ceea ce transforma microblogging-ul intr-un fenomen de masa, internautii vor folosi mesajele scurte in feluri noi. Iata la ce s-au gandit, pana acum, cativa dintre microbloggerii care prefera sa se comporte pe Twitter altfel decat restul lumii, fiind inventivi si gasind solutii si utilizari la care nu se gandise nimeni:

  • Daca s-ar mai folosi casetele vhs, Coppa, robotul celor de la RoBe:Do, ar putea sa le deruleze. Deocamdata el primeste, prin intermediul unor scurte tweet-uri, ordine care il determina sa pregateasca popcorn in timp ce stapanul sau e in drum spre casa. Robotul are un cont de Twitter unde fanii pot urmari cum evolueaza capacitatile sale interactive, dar si un coleg, Silvio, specializat pe transportat beri din frigider in sufragerie.