De fapt, Lexus nu a inceput "razboiul" doar cu BMW, ci cu tot ce inseamna masina sport premium de clasa medie. Iar aici nu se prea poate vorbi decat de BMW M3, Audi RS4 si Mercedes C63 AMG, clasica tripleta care isi disputa fanii si performantele de mai multi ani. Cum Lexus joaca in aceeasi liga, premium, dar cu mai multi fani in Statele Unite decat in Europa, niponii s-au gandit sa atace exact modelele care le aduc capital de imagine celor trei constructori europeni. Asa ca au luat modelul IS, care dispune de una dintre cele mai bune platforme tehnice din clasa medie si l-au dotat cu un V8 de 5 litri, capabil sa furnizeze 400 CP si astfel a rezultat modelul IS-F.



Specificatiile tehnice sunt inca preliminare, deci mai e loc de imbunatatiri. IS-F accelereaza de la 0 la 100 km/h in sub 4,9 secunde, viteza maxima este limitata la 270 km/h, iar masina rezista la acceleratii laterale de pana la 0,9 G.


E clar ca modelul nu se va putea impune prea repede in preferintele europenilor, dar credeti ca, in viitor, are sansa sa o faca?

Aici aveti un clip video cu noul Lexus IS-F. Imaginile m-au facut sa cred ca la japonezi "drive-test" e acelasi lucru cu "drift-test".