Citeam zilele trecute rezultatele unui studiu care spunea ca 60% din soferii implicati intr-un accident nici macar nu ating frana. Nu exista urme de franare, sunt atat de ezitanti si surprinsi incat nu mai ajung sa franeze.

Normal ca atunci cand ajungi intr-o situatie limita, din vina ta sau a altuia, intervine elementul de surpriza. Care te poate paraliza cateva fractiuni de secunda, suficient insa ca tu sa pierzi sansa de a evita accidentul sau de a micsora amploarea impactului. Iar asta este o problema majora, din cauza careia multe accidente ar putea fi evitate.


Atentia este – evident – cea mai importanta. Cu cat vezi/simti mai repede o situatie periculoasa, cu atat ai mai mult timp sa faci ceva pentru a scapa de ea. Asta nu inseamna sa conduci strangand cat poti de volan, cu transpiratia siroaie pe tine si cu piciorul incordat ca sa-l poti pune repede pe frana. Nici vorba. Trebuie sa fii relaxat si calm. Si sa-ti lasi ochii in alerta, gata sa reactionezi cand iti comunica ceva ce nu este in ordine.

O chestie pe care unii (putini) o aplica instinctiv este folosirea vederii periferice. Asta inseamna ca, atunci cand mergi in coloana... citeste articolul integral pe Motorstory.