Dupa hatchback-ul in 5 usi, cel in trei usi si coupe, BMW a prezentat a patra versiune de caroserie, cea cabrio, pentru cel mai mic model din gama, Seria 1.
Plasat in segmentul premium, ca de altfel toate modelele bavareze, Seria 1 cabrio ii va tenta pe cei carora bugetul nu le permite un Seria 3 cabrio.

Daca Seria 3 a urmat trendul actual si ofera un hard-top retractabil, Seria 1 Cabrio ramane fidel solutiei clasice, cu soft-top, evident si din cauza costurilor mai reduse. Acesta se pliaza/depliaza in 22 de secunde, la viteze de pana la 40 km/h.

Masina va beneficia de motorizarile excelente cunoscute deja de la hatchbak si coupe, baza gamei fiind asigurata, se pare, de propulsorul de 2 litri si 143 CP. Cel mai puternic model va fi cel echipat cu propulsorul cu 6 cilindri in linie care dezvolta 306 CP. In oferta va fi introdus si un diesel, cel mai probabil propulsorul de 2 litri care dezvolta 177 CP.


In curand BMW va oferi mai multe informatii despre acest model, inclusiv gama de preturi intre care se va incadra cel mai mic cabrio al constructorului german.