BMW a inaugurat tehnologia hibrid pentru cele mai mari modele din gama, dar obtine niste valori de consum extraordinare, fara interventia vreunui motor electric, la modelele de clasa medie. Bavarezii promoveaza de ceva timp tehnologia EfficientDynamics si se pare ca au dus-o la un nivel de invidiat chiar si pentru constructorii care folosesc sistemul de propulsie hibrid.


Masina este chiar mai economica decat cel mai economic model al Seriei 1 - 116d.



Indicatorul treptei de viteze recomandate de la BMW 320d EfficientDynamics Edition ofera informatiile necesare soferului pentru un condus economic. Operarea activa si inteligenta a mai multor sisteme permite reducerea consumului de energie si pastreaza puterea motorului pentru acceleratie. De exemplu, compresorul de aer conditionat poate fi decuplat de motor printr-un ambreiaj magnetic, EPS Electronic Power Steering (servodirectia electrica) opereaza numai atunci cand se roteste volanul sau pompa de apa care este operata electric.

Aceste sisteme sunt completate de o garda la sol mai mica, un raport final de transmisie mai lung si jante speciale care aduc coeficientul aerodinamic la o valoare de doar 0,26.

Consumul mediu oficial al acestei versiuni este de numai 4,1 litri/100 km, valoare excelenta pentru un motor de 2 litri care poate asigura la cerere performante sportive. BMW 320d EfficientDynamics Edition accelereaza de la 0 la 100 km/h in 8,2 secunde si poate atinge o viteza maxima de 225 km/h.

Masina costa, in Romania, 34.450 euro (TVA inclus). Este exact acelasi pret cu al modelului normal, BMW 320d, aceasta fiind o strategie adoptata de constructorul bavarez - modelele EfficientDynamics nu costa in plus fata de cele din care deriva.


Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cel mai economic BMW este disponibil in Romania.