Noul motor care face pereche cu versiunile Greenline este cel de 1,2 litri TDI, a carui putere maxima este de 75 CP. Propulsorul in 3 cilindri vine cu un consum extrem de scazut, de doar 3,4 litri/100 km in cazul modelului Fabia Estate Greenline si 4,2 litri/100 km in cazul modelului roomster Greenline.

Aceste valori au fost posibile in primul rand datorita eficientei motorului, dar si unor solutii speciale, deja cunoscute, de crestere a nivelului de economie.


Ambele modele sunt dotate cu sistem Stop/Start, care reduce consumul la rularea in mediul urban, dar si cu sistem de recuperare a energiei dezvoltate la franare. Spre deosebire de alti constructori care aplica acelasi set de masuri, Skoda nu a modificat raporturile treptelor cutiei de viteze. Cehii au preferat sa lase cutiile asa cum sunt in ideea de a nu reduce in nici un fel performantele dinamice.

In schimb, a fost introdus avertizorul care ii spune soferului cand este momentul optim, din punct de vedere al economiei, pentru schimbarea treptelor.