Celebrul model Ferrari 250 GT SWB California Spyder, face parte dintr-o serie limitata de doar 56 de exemplare si a apartinut timp de 25 de ani, actorului premiat cu Oscar, James Coburn. In toata acesta perioada, James si-a vopsit masina in trei culori diferite: albastru inchis, argintiu si burgundy. La licitatie insa, Ferrari 250 GT SWB California Spyder a aparut in culoarea sa origiala, Nero Black.

Dupa ce a facut senzatie printre participanti, exclusivistul model de culoare neagra a fost achizitionat pentru suma record de 7 milioane de euro, de catre realizatorul de televiziune Chris Evans, din Marea Britanie si sotia sa, scriitoarea Natasha Shishmanian. Modelul completeaza acum celebra colectie de masini de epoca a celor doi.
Ferrari-ul de 280 de cai (12 cilindri) care a stabilit acest nou record mondial este unul dintre cele mai apreciate modele create vreodata. Design-ul a fost realizat de catre Pininfarina, cel care semneaza, de altfel, si cel mai nou Ferarri, California.

Printre celelalte exemplare vandute in cadrul licitatiei anuale “Ferrari Leggenda e Passione”, organizate de catre RM Auctions in colaborare cu Sotheby’s, s-au mai numarat: un Ferrari 250 LM din 1964, vandut pentru suma de 4,5 milioane de euro, un Ferrari 212 Inter Coupe Pinin Farina din anul 1951 si un Ferrari 250 LM din 1964.