La termenul de ieri, avocatul Ioanei Maria Vlas a cerut instantei sa inlocuiasca masura arestarii preventive a clientei sale, explicand ca aceasta s-a prezentat de bunavoie la politie in anul 2000, atunci cand a aflat ca pe numele ei a fost emis mandat de arestare, si ca aceasta are mai bine de opt ani de cand se afla in arest, perioada care ar putea sa coincida cu o posibila pedeapsa penala data de judecatori.

Aparatorul a explicat ca in cazul in care i s-ar reduce clientei sale din pedeapsa aplicata initial, atunci starea de arest a acesteia s-ar putea confunda cu acea pedeapsa, si ca in aceste conditii, Ioana Maria Vlas ar putea fi pusa in libertate.

Totodata, avocata inculpatului Gavril Batran a solicitat instantei inlocuirea incadrarii juridice a clientului sau din cea de inselaciune in neglijenta in serviciu. Aceasta a explicat instantei ca Gavril Batran nu era singurul care facea parte din board-ul de conducere, si ca nu a fost singurul care a dat semnaturi pe diversele acte despre care se banuieste ca ar fi stat la baza prabusirii Fondului.

Solutia judecatorilor in aceasta cauza va fi prezentata intr-o saptamana.