Potrivit textului scrisorii dat publicitatii de catre Administratia Prezidentiala, Basescu ii aduce aminte lui Tariceanu ca termenul constitutional de 45 de zile a interimatului a fost expirat.

"Fata de cele de mai sus si avand in vedere ca termenul constitutional de 45 de zile a fost depasit, va propun ca maine, 1 martie 2008, ora 13.00 sa ne intalnim la Palatul Cotroceni pentru a ne consulta cu privire la solutiile si propunerile pe care le aveti pentru postul vacant de la Ministerul Justitiei", i-a scris seful statului premierului.

Totodata, el subliniaza ca "noul ministru trebuie sa raspunda inaltelor exigente ale demnitatii publice de ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene si criteriilor impuse de Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 356/2007". "Asa cum v-am mai comunicat si cu alte ocazii, in calitate de sef al statului am obligatia constitutionala de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice", incheie presedintele.

Potrivit liberalilor, interimatul lui Melescanu expira luni, pe 3 martie, data la care este programata si o sedinta a Biroului Politic Central al PNL, conform Newsin.