Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, vrea sa desfiinteze peste 100.000 de posturi bugetare vacante, pentru care se platesc degeaba bani publici.

„Cheltuielile cu fondurile de salarii s-au majorat de la 5,1% din PIB, in 2004, la 6,3% din PIB, in 2007. Asta s-a petrecut si pe fondul cresterii numarului de salariati in anumite domenii, dar si pe fondul unor revendicari salariale, unele dintre ele excesive“, a spus Vosganian, care a aratat ca sint prea multe posturi, dovada fiind ca multe nu sint ocupate.

Ministrul a explicat ca, desi posturile sint vacante, trebuie incluse, potrivit metodologiei, la cheltuieli si greveaza asupra deficitului bugetar. El a subliniat necesitatea redimensionarii numarului de posturi la necesitatile reale.

„Numai din aceasta operatiune de eliminare a posturilor vacante putem face o economie de peste 100.000 de posturi in administratia centrala si locala (...) si acesta este primul pas pe care il vom face. Probabil ca aceste posturi vor fi taiate“, a precizat Vosganian.