La implinirea a 105 de cand se sarbatoreste Ziua Marinei, o sarbatoare a oraselor port si a romanilor, Traian Basescu a binecuvantat Marea Neagra si Dunarea care „au fost ferestrele noastre, puntile care ne-au legat si de Apus si de Rasarit si izvoare de securitate”. Marea Neagra si Dunarea ne-au aparat intotdeauna de cei care au ravnit la teritoriul Romaniei, a spus presedintele Basescu. „Cu siguranta marea si Dunarea si-au luat mereu ofranda oamenilor. Ziua Marinei ne face sa ne gandim cu respect la marinarii flotei militare si comerciale care au platit cu viata dorinta de a-si face datoria,” a mai spus seful statului.

Marea Neagra are destinul sa devina o zona in care oamenii pot trai alaturi indiferent de cultura, natie sau religie, crede Basescu. Seful statului a declarat ca Marea Neagra este o zona de securitate atat pentru Romania cat si pentru UE si NATO. Misiunile fortelor navale romanesti au devenit tot mai complicate, iar Romania a devenit un partener de nadeje pentru cele doua organizatii, in opinia presedintelui.

Traian Basescu a declarat ca ii invidiaza pe marinarii de la bordul flotelor civile, deoarece acestea au acum dotari excelente. In final presedintele a urat „La Multi Ani” tuturor marinarilor si tuturor celor care isi serbeaza onomastica.